מוצרים נבחרים מסדרת העיכול ב-20% הנחה משלוח חינם בהזמנה מעל 200 ש"ח

מאמרים

סלט תאנים

על קצה המזלג – סלט תאנים חגיגי

נדמה שאין מקומית בארץ-ישראל כמו התאנה, אולם מוצא התאנה אינו במזרח התיכון אלא לא רחוק מכאן, במרכז אסיה. בזכות האקלים הדומה והקרבה הגיאוגרפית הגיעה לכאן…

על קצה המזלג – משקה עוזררים

מאת: אורי מאיר צ'יזיק   העוזרר הקוצני (Crataegus aronia) הוא עץ קוצני ונשיר, הוא צומח בחורש ים תיכוני ונפוץ מאוד בצפונה של הארץ. בקיץ ובסתיו…

על קצה המזלג – חמאה מזוקקת עם מרווה

מאת: אורי מאיר צ'יזיק   אמנם המרווה היא צמח מאכל ומרפא חשוב ביותר, אך כמו שנראה מהכותרת – פה היא רק התוספת ובחלק המרכזי אכתוב…

על קצה המזלג – סלט נבטים מיוחד

מאת: אורי מאיר צ'יזיק   בחורף שוב נצבעים השדות, צידי הדרכים והגינות הנטושות במגוון גוונים של ירוק. ירוק שאינו רק יפה, אלא גם אכיל, טעים…

על קצה המזלג – מרק סרפד

מאת: אורי מאיר צ'יזיק   בציבור הרחב המוניטין של הסרפד הוא מפוקפק – הוא צורב, לא נעים ודקירתו נשארת לזמן רב. לאחרונה, הוא זוכה לעדנה…

על קצה המזלג – מרוות ירושלים ממולאת

מאת: אורי מאיר צ'יזיק   הנוף הים-תיכוני עשיר במרוות. המרווה המוכרת ביותר, זו שגם גדלה בגינות בתים ומשמשת בתה, היא המרווה המשולשת. מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם היא…

על קצה המזלג – קציצות חמוצות על עלי גפן

מאת: אורי מאיר צ'יזיק     ריחת הגפן נקראת סמדר. בשיר "ניצנים נראו בארץ", שמילותיו לקוחות משיר השירים, ריח פריחת הסמדר מסמל את בואו של…

על קצה המזלג – שייק פירות יער

מאת: אורי מאיר צ'יזיק לרגל הקיץ החם יצאנו לנפוש בקו רוחב צפוני יותר. קריר פה, הימים ארוכים מאוד, האגמים והתעלות עמוסים ברווזים וציפורי מים נודדות….

על קצה המזלג – חומוס מחומוס מונבט

מאת: אורי מאיר צ'יזיק התייבשותו של הזרע של הצמח היא דרכו של הצמח לשמר את הזרע לעונה הבאה. חוץ מהייבוש, ששומר על הזרע מקלקול, משתנה…

על קצה המזלג – תמרינה – גלידת חלווה

מאת: אורי מאיר צ'יזיק   שומשום הוא גידול קיץ מקומי. לאורך כל ההיסטוריה גודל כאן השומשום בקיץ, ללא צורך בהשקיה, בחקלאות בעל, אך כיום כבר…

סומאק, סיפורו של תבלין

מאיזה צמח מייצרים את תבלין הסומאק? אילו יתרונות בריאותיים יש לשימוש בתבלין? אילו שימושים קולינריים יש לתבלין האדום/סגול? כל התשובות!   מאת: אורי מאיר צ'יזיק…

שייק ירוק

אביב בכוס, מתכון לשייק עלים ירוק

באביב זה הזמן לצאת לגינה, לקטוף כמעט כל מה שירוק, להכניס לבלנדר ולהכין שייק ירוק מן הבר. לפני שהקיץ יגיע והכל יתייבש, לקטוף את החוביזה, הסרפד,…

התחברות לאתר

או

הרשמה לאתר

או